De Kentekens

Wapenschilden der TTr

Algemeen

De huzaarblauwe en witte kleur, gemeenschappelijk kenmerk van de Transmissietroepen, zijn geërfd van het Britse " Royal Corps of Signals", waar de estafetten bij wijze van herkenningsteken een armband met blauw en wit als onderscheidingsteken droegen.

wapenschild TTrDe meeste wapenschilden van het Transmissiewapen worden gekenmerkt door de toorts van de Griekse soldaat die, als een voorbeeld van een estafette, van Marathon naar Athene liep. Deze estafette kondigde het nieuws van de overwinning aan, om na zijn opdracht te hebben vervuld, te sterven.

De bliksems verbeelden de snelheid van de Transmissies.

"OMNIA CONJUNGO" de gemeenschappelijke leuze van de Transmissietroepen, betekent: "Ik coördineer alles".

Het is dank aan de Transmissies dat de bevelhebbers de verscheidene, ingewikkelde en dikwijls ver afgelegen elementen van een modern leger kunnen in beweging brengen.

 

 wapenschild 6ttrWapenschild 6 TTR

6 TTr heeft in zijn wapenschild de wapenuitrusting(borstschild) van de pioniers bewaard, dit als aandenken uit de tijd dat de TTr nog bij het Korps der Genietroepen behoorde.

De azuur(blauw) en witte achtergrond en de bliksems in het borstschild verwijzen naar het Transmissiewapen.

De gekruiste lansen met wimpels met de Belgische driekleur, de Koninklijke kroon en de kleuren in de randen van het schild: keel (rood) en wit, herinneren aan de aanhechting bij de 16 Pantser Divisie. Deze Divisie had de tradities van de ruiterijeenheden geërfd.

De leuze "Servio et Adjuvo" betekent "Ik dien en ik help" en wijst op de opdracht die de eenheid vervult tegenover het commando, namelijk dienen en helpen.

Bronnen:

  • - Brochure van GPG TTr van 1 (Be) Corps 1962

Nieuwsflits

Yvonne meldt ons met diepe droefheid het overlijden van haar man Renders Jan.

Namens de vriendenkring bieden wij de familie ons diep medeleven aan.

TTr PopUp

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
team9
Back to Top