Tam Tam

Hieronder vind je de links tot de Tam Tam(s):

Tam Tam 01/2019

Privacy

Algemene informatie

 • Identiteit. De Feitelijke Vereniging draagt de naam “Vriendenkring  6TTr & 6 Gp CIS “
 • ContactgegevensDe zetel van de vereniging is gevestigd te Martelarenstraat 181  – B 1801 Vilvoorde.
 • Doeleinden en rechtsgronden voor de verwerking.
  Het doel is om de geregistreerde leden te informeren over de activiteiten georganiseerd door de vriendenkring.en het opsturen van een nieuwsbrief (per post of per e-mail).
  In geen enkel geval worden de gegevens uitgewisseld voor marketingdoeleinden. 
 • Duur van de opslag. De gegevens worden bewaard tot de leden aangeven dit niet meer te willen. Na 5 jaar van niet-betaling van het lidgeld zal men de gegevens ook verwijderen.
  Na registratie en het betalen van het lidgeld kan men terug lid worden.
  Deze gegeven zijn opgeslagen op een MySql database server bij one.com waar enkel de Webmaster en de Voorzitter toegang op hebben.
 • Het verkrijgen van de gegevens:
  - het e-mail adres wordt verkregen via de registratie.
  - alle andere info adres/tf/SM worden verstrekt aan de schatbewaarder, na het betalen van het lidgeld, op de trefdag zelf of via mail.
 • Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens.
  - Via het menu Contact - Bestuur kan u informatie opvragen en uw gegevens laten verwijderen.
  - Een geregistreerde lid kan via de site zijn eigen gegevens bekijken en aanpassen na in te loggen. Een menu met de ledenlijst is dan beschikbaar, waarin men zelf kan aangeven of zijn/haar adres en/of telefoon/GSM beschikbaar mogen doorgegeven worden aan andere leden. Dit laatste kan enkel gebeuren door een aanvraag te doen via het bestuur.

Busreis Normandië

 

 

 

Vriendenkring 6TTr & 6 Gp CIS

 

Busreis Normandië 05 – 08 Sep 2019

Beste vrienden,

Dit jaar gaat onze tweejaarlijkse busreis naar het Noord-Franse Normandië. Zoals bij de vorige reizen wordt er ook ditmaal gestreefd naar een gezonde mix van militair-historische en culturele bezienswaardigheden overgoten met een gastronomisch sausje. De verkenning ter plekke moet nog gebeuren maar er kunnen wel al enkele tipjes van de sluier opgelicht worden.

Op donderdag 05 Sep start de bus - al vroeg in de morgen – in de kazerne van Peutie. In Semmerzake wordt een tweede groep deelnemers opgepikt en bij voldoende aantal doet de bus ook het station van De Panne aan. In gestrekte draf gaat het dan naar ons eerste bezoek, met name La Coupole in de buurt van Saint-Omer, een heuse Duitse V2 raketlanceerbasis uit WO II. In de namiddag zakken we verder af en kunnen we even de beentjes strekken bij de beroemde kliffen van Etretat.

  

s’ Avonds nemen we onze intrek in het mooie rustieke driesterrenhotel  Le Bayeux in het centrum van het romantisch stadje Bayeux, net voorbij Caen en ideaal gelegen voor de verkenning van de Normandische landingsstranden.

Na een goed gespijsd ontbijtbuffet rijden we op vrijdagmorgen 06 Sep richting kust en bezoeken we er vooreerst het American Cemetery Colleville. Dit is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die sneuvelden bij de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaar is het niet ver van de rotspunt Pointe du Hoc op Omaha Beach, waar de Amerikaanse para’s de tanden hebben op stuk gebeten. Geen bezoek aan Normandië zonder de kerk van Sainte-Mère-Eglise waar het valscherm nog steeds hangt van John Steele, die met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen.

 

Op de terugweg naar Bayeux brengen we in Saint-Lô een bezoek aan de bekende staatsstoeterij en gaan we calvados proeven in een artisanale distilleerderij.

Op zaterdag 07 Sep begeven we ons terug richting landingsstranden. Na een kort bezoek aan de Batterie de Longues-sur-Mer, onderdeel van de Duitse Atlantikwall, bekijken we D-Day in de Musée Arromanches 360°, een spectaculaire cirkelvormige cinema.

 

In Courseulles-sur-Mer bevinden we ons op Juno Beach waar vooral de Canadezen slag geleverd hebben. Op de terugweg naar Bayeux houden we in Reviers dan ook even halt bij de imposante Canadese begraafplaats.

In de vrije zaterdagnamiddag kan er een bezoek gebracht worden aan het wereldberoemde tapijt van Bayeux, een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066 tussen de Franse Willem de Veroveraar en de Angelsaksische koning Harold. De kathedraal Notre-Dame van Bayeux, een goed voorbeeld van Normandische gotiek, is eveneens een bezoek waard.

 

Op de terugweg naar België op zondag 08 Sep stoppen we in Rouen, hoofdstad van Normandië, met een van de grootste en bekendste gotische kathedralen van Frankrijk. Jeanne d’Arc stierf in Rouen in 1431 op de brandstapel op de Place du Vieux-Marché.

Na alle deelnemers terug op hun respectievelijke vertrekplaatsen afgezet te hebben hopen we dat we zullen mogen terugkijken op een gezellige en leerrijke reis onder vrienden. De grote lijnen van de reis staan op papier, nu nog de detail uitwerken bij de verkenning.

Op de Algemene Vergadering van 04 april in Peutie zal alles netjes in detail uit de doeken gedaan worden en zal er reeds kunnen ingeschreven worden.

Lid worden

Wie kan er lid worden?

Oudgedienden 6 TTR / Cie Ops 6 TTr / 6 Gp CIS

Hoe lid worden?

Registreer je via de site en stuur via het menu contact een bericht naar bestuur of Secretaris (zie boven).

Lidmaatschap?

Lidmaatschap bedraagt 5€ voor 2019 te storten op het rekeningnummer BE03 0011 9673 6284 (liefst voor eind februari).

Activiteiten:

Er worden twee vaste activiteiten per jaar georganiseerd:

 • de Algemene Vergadering (beter gekend als Trefdag) die plaatsvindt in het voorjaar in Peutie
 • een herfsttreffen in maand september of oktober

Tweejaarlijkse reis :

 • 2013 Elzas
 • 2015 Amiens
 • 2017 Zuid Engeland
 • 2019 Normandië

Vragen?

Indien u vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren via het menu Contact.

Nieuwsflits

De familie meldt ons het overlijden van Ghislaine Schalandryn
Wed Van Edward De Clerck
Geboren: 02 Nov 1937
Onverwacht overleden: 25 Dec 2018
Uitvaartdienst heeft plaats op : Woensdag 02 Jan 2019 om 1030 uur
In de aula van het crematorium Blauwe Toren, Zeelaan 2 te Brugge
Gevolgd door de crematie en de uitstrooiing op de begraafplaats aldaar.
Samenkomst in het crematorium om 1015uur
Rouwadres: Hogendaledreef 47, 8020 Oostkamp
Online condoleren kan ook op : www.vanheste.be

TTr PopUp

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
team9
Back to Top